Vergoeding voor haptotherapie

Is voor u de vergoeding voor haptotherapie belangrijk? Kies dan de aanvullende verzekering met de beste vergoeding!

Bij de meeste zorgverzekeraars komt de vergoeding voor haptotherapie uit de categorie ‘alternatieve zorg’ of ‘alternatieve beweegzorg’. Let u op, dat het maximaal te besteden bedrag alle zorg geldt die onder deze categorie valt.

U ontvangt bij de meeste zorgverzekeraars een gedeeltelijke vergoeding tot een maximaal bedrag per jaar. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u kiest.

Het verplichte eigen risico en het vrijwillig eigen risico gelden niet voor zorg uit de aanvullende verzekering.

Om het u makkelijker te maken publiceert de Vereniging van Haptotherapeuten VVH ieder jaar alle zorgverzekeraars die haptotherapie vergoeden op www.haptotherapeuten-vvh.nl op de pagina Vergoeding (type ‘VVH’ in de zoekmachine).

Om te weten wat de vergoeding is voor haptotherapie bij uw huidige zorgverzekeraar, klikt u eenvoudig op de pagina Vergoeding en vervolgens op het beeldmerk van de betreffende zorgverzekeraar. U kunt ook kijken bij andere zorgverzekeraars of zij misschien een betere vergoeding bieden.

Tot het eind van het jaar heeft u de tijd om uw oude verzekering op te zeggen. De nieuwe verzekering moet u vóór 1 februari afsluiten. U bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd. Sluit u de nieuwe verzekering vóór 1 januari af, dan regelt de nieuwe verzekeraar voor u ook het opzeggen van uw oude verzekering.

Voor collectief afgesloten pakketten kunnen andere voorwaarden gelden. Neem daarover zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

De vergoedingen voor 2016 worden gepubliceerd op onze vergoedingenpagina zodra deze bekend zijn.

De Vereniging van Haptotherapeuten VVH is niet aansprakelijk voor mogelijk onvolledig of foutief weergegeven informatie.

Geplaatst in Informatie.